images/photos/2023/04/1682106472831-Kmm2MH4XfvUczHCN1MzIn4rYc.png

21. aprila sa početkom u 10h u skupštinskoj sali Opštine Bar održana je treća po redu radionica u Crnoj Gori, pod nazivom "Smisleno učešće mladih u INTEREG IPA projektima" sa ciljem promocije ovih programa mladim ljudima.


Događaje je organizovan od strane Instituta za saradnju i razvoj u Albaniji (CDI) u partnerstvu sa Evropskom komisijom, a u saradnji sa Ministarstvom evropskih poslova Crne Gore, kao i našom Mrežom.


Događaj je okupio INTERREG IPA korisnike u otvorenu i konstruktivnu diskusiju sa predstavnicima Programa i mladih o uključivanju mladih u IPA programe.
Spečifični ciljevi događaja bili su:
i) podizanje svijesti i promoviranje Interreg IPA programa kod lokalnih stakeholdera i mladih,
ii) povećanje svijesti i promovisanje "Youth Manifesto-a" predstavnicima programa za veću inkluziju potreba mladih i posvećene akcije u programskim dokumentima i budućim pozivima za projekte,
iii) promovisanje prioriteta i preporuka "Youth Manifesto-a" kao referencu za razvoj projekta u novom periodu finansiranja.


U okviru događaja u uvodnom dijelu obratila se predstavnica CDI Albania, Krisela Hackaj, Gilles Kitel, predstavnik Evropske komisije, kao i predstavnica Ministarstva evropskih poslova, Irena Bošković.


Panelisti su bili predstavnici INTEREG IPA programa, kao i organizacije koje su imale priliku da realizuju projekte u okviru ovih programa.
Govorili su: Sanja Todorović, Sekretarijat IPA CPC programa Crna Gora - Albanija, Slađana Pešić, Interreg IPA Južni Jadran, Irena Bošković Ministarstvo evropskih poslova, Ana Živanović, Opština Bar, Bogdan Pipović, NVO "Juventas" i Stefan Jovanović, Privredna komora Crne Gore. Moderator događaja bio je naš Vladimir Perazić.


Mladi su imali priliku da iskažu svoje potrebe, dok su donosioci odluka predstavili način za uključivanje mladih u ove programe, a predstavnici organizacija koje su realizovali projekte podijelili su konkretne savjete i iskustva.

Možda će te zanimati

21.11.2023

Generalni sekretar gost na TV Budva

20.09.2023

Interni poziv za učesnike/ce iz Crne Gore za projekat "Aktivno građanstvo i preduzetništvo u omladinskom radu"

25.08.2023

MMCG i RYCO zajedničkim naporima do osnaživanja mladih