images/photos/2022/04/1649327371983-v2aotDxpoUvhvxTRkO92VPD6C.jpg

Mreža za mlade Crne Gore je imala priliku da uz svoje mlade predstavnice/ke Saru Borančić, Edinu Osmanović, Nikolinu Vuksanović i Dejana Bešovića bude dio ,,Mini-mobility Scheme" koji je organizovao Regionalni savjet za saradnju (RCC) u okviru projekta Omladinska laboratorija Zapadnog Balkana (WBYL- Western Balkans Youth Lab), u saradnji sa Evropskim omladinskim forumom.


Aktivnosti na ovoj studijskoj posjeti su se održale u trajanju od 5 dana (28.03. -01.04.2022. godine), a domaćin Studijske posjete je bio Nacionalni savjet mladih iz Slovenije, koji rade u Ljubljani. Petodnevni boravak je podrazumijevao i jednodnevni izlet do Zagreba, u cilju upoznavanja sa predstavnicima njihovog Nacionalnog savjeta za mlade, kao i posjete Evropskom parlamentu mladih u Hrvatskoj.


Takođe, studijskoj posjeti su prisustvovali i članovi Nacionalnih savjeta Češke i Njemačke, kao i predstavnici Evropskog omladinskog foruma, kako bi podijelili svoja znanja i svoje prakse u radu sa i za mlade.


Mreža je nastavila da gaji i baštini regionalnu saradnju i da podstiče mlade da zajedno sarađuju, dijele i razmjenjuju svoja znanja u cilju unapređenja omladinskih politika i stvaranja jedne posve drugačije i povoljnije klime u zemljama Zapadnog Balkana. Te se ovim putem iskreno zahvaljujemo Reginalnom savjetu za saradnju na pruženoj prilici, da naši mladi prošire svoja znanja, povećaju svoju mrežu poznanstava i da zajedno rade na jačanju krovnih organizacija mladih.

Možda će te zanimati

27.06.2022

Mentalno je elementarno - blog: Nikolina Radović

20.06.2022

Mreža za mlade CG organizuje Parlament mladih

01.06.2022

Mentalno je elementarno: Organizovan okrugli sto "Maj, mladi i mentalno zdravlje"