images/photos/2020/11/1605713479016-vicHpfbbMnvNttLn3pGM672uJ.jpg

(Podgorica, 18.11.2020. godine) Mreža za mlade Crne Gore dobila je Potvrdu o reprezentativnosti, dokument koji u skladu sa članom 20 Zakona o mladima dodjeljuje resorni državni organ za pitanja omladinske politike. Ovom potvrdom se potvrđuje reprezentativnost saveza nevladinih organizacija, odnosno udruženja koja sprovode omladinsku politiku.


Nakon uvida u dokumentaciju kojom se potvrđuje da je Mreža za mlade Crne Gore savez koji u svom sastavu ima više nevladinih organizacija koje sprovode omladinsku politiku, a najmanje 30, iz najmanje šest opština, od kojih su po dvije iz južnog, centralnog i sjevernog dijela države, poštujući tako regionalnu zastupljenost, Ministarstvo sporta i mladih je izdalo potvrdu o reprezentatuvnosti na godinu dana, kao što Zakon o mladima i predviđa.


Ovo je veliki korak naprijed za prepoznavanje rada NVO u oblasti omladinske politike i prilika za uspostavljanje kvalitetnog kanala za komunikaciju i saradnju između NVO i institucija, piše u zahvalnici koju je predsjednik Upravnog odbora Mreže, Miloš Marković, uputio Ministarstvu za sport i mlade.


Dobijanjem potvrde o reprezentativnosti Mreža za mlade je zvanično dobila status krovne organizacije mladih i tako postala jedan od ključnih aktera koji će djelovati na polju omladinske politike u Crnoj Gori.


Mrežu za mlade Crne Gore osnovalo je 35 omladinskih organizacija, organizacija koje rade sa i za mlade, kao i savezi i unije mladih, čija misija je da zastupa prava i interese mladih, kreira i zagovara rješenja za sistemske izazove, povezuje aktere omladinske politike i jača kapacitete članica.

Možda će te zanimati

11.03.2021

Javni poziv organizacijama za pridruživanje Mreži za mlade Crne Gore

09.03.2021

Saopštenje: Vlada u dosadašnjem radu nedovoljno pažnje posvetila mladima

08.03.2021

fAKT: Otvoren poziv za učešće u programu podrške aktivizmu i liderstvu mladih