images/photos/2022/10/1666861606699-4hBx7iW8Jkrym0fvxezEKItFY.jpg

Mreža za mlade Crne Gore u okviru projekta "Mladi u fokusu društva" organizuje Omladinsku Participativnu Akademiju (#OPA) za aktivne mlade lidere i aktiviste/kinje iz civilnog društva i političkih partija.


#OPA je šestodnevna škola za 20 mladih aktivnih ljudi iz različitih sektora (organizacija civilnog društva, političkih partija, studentskih organizacija i medija) starosne dobi od 18 do 35 godina, iz Crne Gore, u cilju edukacije iz oblasti političke, građanske i medijske pismenosti. Cilj Akademije je da dodatno osnaži aktivne mlade ljude da budu donosioci promjena i značajni učesnici u demokratizaciji crnogorskog društva.


Akademija će se održati u dva modula (I modul: 04-06.11.2022. godine II modul: 17-19.11.2022. godine), a za sve učesnike/ce je obezbijeđen smještaj i refundacija putnih troškova. Pored profesora, mladi će imati priliku da tokom Akademije razgovaraju i sa ljudima iz javnog života( političarima, građanskim, aktivistima, novinarima).


Prijave traju do 01.11.2022. do 17h nakon čega će se izvršiti selekcija učesnika/ca. Vodiće se računa i o rodnoj ravnopravnosti, te ravnopravnosti po sektoru, odnosno u skladu sa motivacijom i dosadašnjim iskustvom. Obavezno je prisustvo na oba mogula obuke.


Prijava učesnika/ca se vrši putem sljedećeg LINK-a.


Projekat ,,Mladi u fokusu društva" je podržan u okviru programa OCD u Crnoj Gori - od osnovnih usluga do oblikovanja politika - M'BASE, koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP), NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova Vlade Crne Gore. Program finansira Evropska unija a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Možda će te zanimati

13.02.2024

Javni poziv za radno mjesto u Sekretarijatu MMCG - Asistent/kinja na projektu

21.11.2023

Generalni sekretar gost na TV Budva

20.09.2023

Interni poziv za učesnike/ce iz Crne Gore za projekat "Aktivno građanstvo i preduzetništvo u omladinskom radu"