images/photos/2022/12/1671445342182-9OK2DLg50jRxB2lCq9Uuo7P2T.jpeg

U okviru projekta “Mladi u fokusu društva“ organizovana je prva Omladinska Participativna Akademija #OPA, na kojoj su 20 mladih, aktivnih kroz organizacije civilnog društva i političke partije, imali priliku da uče o političkoj, građanskoj i medijskog pismenosti.


Pored predavanja profesora Predraga Zenovića koji je vodio oba modula obuke mladi su imali priliku da razgovaraju i sa pojedincima iz javnog života Crne Gore iz oblasti politike, civilnog društva i medija. Na teme koncepta građanskog društva, obrazovanja i aktuelnim desavanjima u zemlji i inostranstvu mladi su razgovarali sa Srđanom Perićem, Miodragom Lekićem, Predragom Drecunom, Milošem Konatarom, Daliborkom Uljarević, Petrom Komnenićem, Milojkom Spajićem i Vukom Ikovićem.


Projekat ,,Mladi u fokusu društva" je podržan u okviru programa "OCD u Crnoj Gori - od osnovnih usluga do oblikovanja politika - M'BASE", koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP), NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova Vlade Crne Gore. Program finansira Evropska unija a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Možda će te zanimati

20.09.2023

Interni poziv za učesnike/ce iz Crne Gore za projekat "Aktivno građanstvo i preduzetništvo u omladinskom radu"

25.08.2023

MMCG i RYCO zajedničkim naporima do osnaživanja mladih

12.08.2023

Međunarodni dan mladih