images/photos/2021/11/1637761154891-FSdmuWh0W6wAwsO9ViG76kRj9.JPG

Mreža za mlade Crne Gore je u periodu od 13. do 14. novebra organizovala Obuku za jačanje kapaciteta organizacija članica. Obuka je sprovedena u Budvi, a na obuci su bili predstavnici organizacija koje su se prijavile na prethodno raspisani konkurs.


Obuka se organizovala uz podršku Fonda za aktivno građanstvo, u okviru programa ,,Vrijeme je za mlade'' koji se realizuje uz finansijsku podršku Balkanskog fonda za demokratiju i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Ovo je bila posljednja aktivnost u okviru ovog programa, dok su prethodne dvije bile Izrada strategije komunikacije i Organizovanje konsultacija sa mladima.


Glavni cilj ove obuke bio je pružanje podrške razvoju kapaciteta organizacija članica kroz unapređivanje vještina i znanja iz oblasti pisanja projekata. Predavači ove obuke su bili članovi upravnog odbora Andrijana Radović, Jelena Fuštić i Miloš Marković.


Prestavnici organizacija koju su uzeli učešće u ovim aktivnostima su istakli važnost pisanja projekata za razvoj njihovih organizacija i naveli da im se ova obuka najviše doapala zbog pristupačnog načina upoznavanja sa materijom i zbog posvećenosti koju su im predavači pružili.


Jedan od glavnih zadataka Mreže je upravo povezivanje organizacija članica i stvaranje prostora na kom će organizacije upoznavati rad drugih organzacija, i zajedno stvarati inovativne i održive ideje, što je ujedno bio i krajnji rezultat ove obuke.

Možda će te zanimati

09.05.2022

Javni poziv za srednjoškolce/ke za učešće u Nacionalnoj razmjeni mladih

21.04.2022

Predstavljen Program za razmjenu i mobilnost mladih

07.04.2022

Raspleti s Mrežom o: Marko Begović - Mladi da se usude da izađu iz svoje komfort zone