images/photos/2021/11/1636980301190-6clPTyfhzQijwGPyEa5X8JHph.jpg

(Podgorica, 11.11.2021. godine) Danas je u održan omladinski forum organizacija građanskog društva i neformalnih grupa mladih kao jedna od aktivnosti u okviru programa podrške aktivizmu i liderstvu mladih, koji se realizuje uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju (BTD) i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).


Cilj programa “Vrijeme je za mlade” je povećanje učešća i liderstva mladih u životu i razvoju zajednice, i promovisanje uloge i potencijala mladih kao pokretača i učesnika društvenih promjena.


Otvarajući Forum, na kojem je bilo prisutno preko 20 predstavnika građanskog društva, neformalnih grupa mladih i institucija, direktorica Fonda za aktivno građanstvo Anica Maja Boljević je istakla važnost podrške mladima.


Miloš Marković, predstavnik Mreže za mlade Crne Gore i partner na ovom projektu izrazio je zadovoljstvo ostvarenom sardanjom sa Fondom za aktivno građanstvo.


-Mnoge pozitivne promjene u društvu su se desile zbog toga što je fAKT prepoznao i podržao određene organizacije i njihove aktivnosti-zaključio je Marković.


Na Forumu su predstavljene ključne aktivnosti i rezultati projekata organizacija i neformalnih grupa mladih, koje smo podržali u okviru programa.


U sklopu foruma održana je i panel diskusija o zapošljavanju mladih, kao jednom od ključnih pitanja i izazova za unapređenje položaja mladih u Crnoj Gori. Na panelu su bili prisutni predstavnici Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, učesnica programa stručnog osposobljavanja, predstavnik Udruženja mladih preduzetnika, kao i predstavnica Forum mladi i neformalna edukacija.


Izvor: fAKT

Možda će te zanimati

29.11.2021

Predstavljamo predstavnice CG u Omladinskoj laboratoriji Zapadnog Balkana

16.11.2021

MMCG obnovila reprezentativnost u skladu sa Zakonom o mladima

24.11.2021

MMCG na Regionalnom strateškom forumu u organizaciji RYCO