images/photos/2022/12/1669987000903-ld6OZH8x7LoQs8te2JJuFpptw.jpg

Predsjednica Skupštine Crne Gore, Danijela Đurović otvoriće prvo zasijedanje Omladinskog palamenta u ponedjeljak, 5. decembra u 11 časova, koje u Plenarnoj sali organizuje Mreža za mlade u okviru projekta „Mladi u fokusu društva“.


Projekat je podržan u okviru programa OCD u Crnoj Gori - od osnovih usluga do oblikovanja politika - M'BASE, koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje.


Tokom zasijedanja mladi će iznijeti četiri inicijative i to:
- Inicijativu za uvođenje građanskog obrazovanja kao obaveznog predmeta u višim razredima osnovne i svim razredima srednjih škola,
- Inicijativu za reformu programa stručnog osposobljavanja za visokoškolce,
- Inicijativu za ekonomsko osnaživanje mladih sa fokusom na razvoj preduzetništva i
- Inicijativu za razvoj stambenog fonda za mlade.


Mreža za mlade predstavlja reprezentativan savez omladinskih organizacija, organizacija koje rade sa mladima i za mlade, unija i saveza i trenutno broji 46 organizacija članica iz Crne Gore. 


Događaj, koji je otvoren za akreditovane medije, moguće je pratiti uživo na Parlamentarnom kanalu, kao i putem lajvstriminga.


Projekat ,,Mladi u fokusu društva" je podržan u okviru programa "OCD u Crnoj Gori - od osnovnih usluga do oblikovanja politika - M'BASE", koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP), NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova Vlade Crne Gore. Program finansira Evropska unija a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Možda će te zanimati

21.11.2023

Generalni sekretar gost na TV Budva

20.09.2023

Interni poziv za učesnike/ce iz Crne Gore za projekat "Aktivno građanstvo i preduzetništvo u omladinskom radu"

25.08.2023

MMCG i RYCO zajedničkim naporima do osnaživanja mladih