images/photos/2021/11/1635766113714-xu0hBg0yB5GHXFJ4gfnjJz6f7.jpg

U ovogodišnjem izvještaju o napretku Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj Uniji, pored velikog broja tema i akivnosti kojima se Crna Gora bavila, od strane Evropske komisije pomenuta je i Mreža za mlade Crne Gore odnosno formiranje krovne organizacije koja radi na saradnji i umrežavanju nevladinih organizacija koje sprovode omladinsku politiku.


Naime, Mreža za mlade je 14. septembra proslavila godinu dana svog postojanja i tokom svog jednogodišnjeg rada i zalaganja je umrežila grupu od 38 organizacija.


U izvještaju su naveli da je Mreža kreirala strateški plan, koji je usvojen u oktobru, 2021. godine i koji će važiti naredne četiri godine.


Tri krucijalna cilja ovog strateškog plana jesu povećavanje učešća mladih u kreiranju i sprovođenju javnih politika, povećatnje efikasnosti sprovođenja politika za mlade u Crnoj Gori i poboljšanje potencijala Mreže i organizacija članica za razvoj i implementaciju omladinskih politika.


Kreirajem i usvajanjem strateškog plana Mreža za mlade Crne Gore je ispunila jedan od svojih ciljeva i postala korak bliža učalanjenju u Evropski omladinski Forum.


Evropski omladinski forum predstavlja platformu koja udružuje sve nacionalne savjete odnosno krovne organizacije u Evropi. Trenutno broji 100 organizacija. Vizija Evropskog omladinskog foruma jeste da budu glas mladih Evrope, koji će im obezbijedititi jednaka građanska prava i ohrabriti ih da razviju svoje potpune potencijale.

Možda će te zanimati

09.05.2022

Javni poziv za srednjoškolce/ke za učešće u Nacionalnoj razmjeni mladih

21.04.2022

Predstavljen Program za razmjenu i mobilnost mladih

07.04.2022

Raspleti s Mrežom o: Marko Begović - Mladi da se usude da izađu iz svoje komfort zone