images/photos/2021/06/1623070011564-HhPlIUQ2r0RZELbln2TjGv8RY.JPG

Mreža za mlade Crne Gore je protekle sedmice organizovala petodnevne konsultacije u cilju izrade prvog četvorogodišnjeg strateškog plana. U konsultacijama su učestvovali predstavnici organizacija članica u cilju što boljeg doprinosa razvoju Mreže i što kvalitetnijeg postavljanja ciljeva za poboljšanje mladih u Crnoj Gori.


Konsultacije i izrada Stategije realizuje se uz finansijsku podršku Regionalnog Savjeta za saradnju kroz Omladinsku labaratoriju Zapadnog Balkana.


Uvodni dio događaja otvorili su predsjednik Upravnog odbora Mreže za mlade Crne Gore, Miloš Marković, pomoćnica direktora Uprave za sport i mlade, Ksenija Božović, šef regionalne kancelarije za mlade u Crnoj Gori (RYCO ), Edin Koljenović i projektni koordinator Regionalnog Savjeta za saradnju (RCC ), Ognjen Marković.


Predsjednik Upravnog odbora Mreže za mlade, Miloš Marković, zahvalio se na podršci i prepoznavanju Mreže kao važnog aktera u poboljšanju omladinske politike u Crnoj Gori, ističući da će četvorogodišnji Strateški plan dodatno osnažiti buduće djelovanje omladinskih organizacija. Marković u konslutacijama prepoznaje i dobar način da se organizacije članice bolje upoznaju i razmijene iskustva iz svojih oblasti, ističući da Mreža za mlade trenutno broji 38 članica koje djeluju na nivou cijele Crne Gore.


Pomoćnica direktora Uprave za mlade i sport, Ksenija Božović, istakla je značaj Mreže za mlade Crne Gore kao reprezentativnog saveza omladinskih organizacija naglašavajući dalju podršku i saradnju od strane Uprave za sport i mlade. Božović je istakla zadovoljstvo što je njeno prvo obraćanje u funkciji pomoćnice direktora Uprave za sport i mlade upravo na događaju Mreže i poručila da vjeruje da će upravo mladi ljudi koji predstavljaju stub svakoga društva pokazati svoju snagu i uz podršku nadležnih institucija i partnera, nastaviti da budu aktivni nosioci pozitivnih društvenih promjena.
Projekni kordinator Regionalnog Savjeta za saradnju, Ognjen Marković, istakao je zadovoljstvo što je Regionalni Savjet za saradnju podržao izradu Strateškog plana Mreže jer vjeruje da je to jako bitan proces u daljem razvoju i osnaživanju organizacija koje sprovode omladinsku politiku u Crnoj Gori. Marković je kazao da su podržavali slične događaje krovnim omladinskim organizacijama iz regiona, istićuci da ga posebno raduje što je i Crna Gora dobila reprezentativan savez omladinskih organizacija.


Šef kancelarije za regionalnu saradnju u Crnoj Gori (RYCO), Edin Koljenović, istakao je da je za uspješan dalji razvoj položaja mladih ključna sinergija između svih relevantnih aktera omladinske politike u Crnoj Gori. Koljenović u nedavno potpisanom sporazumu RYCO kancelarije i Mreže za mlade Crne Gore vidi samo početak uspješne saradnje i najavljuje prve zajedničke aktivnosti tokom ove godine, a sve sa ciljem unapređenje omladinske politike u Crnoj Gori.

Možda će te zanimati

14.09.2021

Mladi umrežavanjem svoja pitanja stavljaju u fokus društva

10.09.2021

Najava: Panel diskusija ,,Mladi (ni)jesu prioritet?''

06.08.2021

Potpisan Memorandum o saradnji i partnerstvu krovnih saveza mladih sa Zapadnog Balkana