images/photos/2021/11/1637761385734-rfahyFi3WQeC36woWuKy1wsJY.png

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) je u periodu od 8. do 10. novembra organizovala Regionalni strateški forum u cilju prikupljanja preporuka od strane predstavnika krovnih organizacija mladih za svoj novi trogodišnji strateški plan. Događaj je okupio više od 70 predstavnika civilnog društva, institucija, međunarodnih i regionalnih organizacija i mladih. Planirano je da konačni RYCO strateški plan 2022-2024 bude usvojen do kraja godine.


Priliku da učestvuje na izradi strateškog plana dobila je i Mreža za mlade Crne Gore, a u ime Mreže je prisustvovala i govorila generalna sekretarka, Sara Borančić.


Ona je poručila da ,,Upoznavanjem drugih ambicioznih i posvećenih mladih ljudi iz regiona upoznajem i sebe, odnosno upoznajem svoju strast koju gajim prema omladinskoj politici i prema omladinskom radu. I u onim trenucima kada nas vidim sve ujedinjene sa istom iskrom u oku shvatim da se bolji region gradi i duboko sam zahvalna svakom ponaosob na tome.“


„Novim strateškim planom želimo da nastavimo sa dobrim praksama zbližavanja mladih u regionu i ostvarivanja njihovog sna o boljem regionu. Štaviše, želimo da unaprijedimo naš rad i da postanemo organizacija za kreiranje novih prijateljstava, jer su regionu potrebni prijateljstvo i saradnja više nego ikad“, istakao je generalni sekretar RICO-a Albert Hani.

Možda će te zanimati

09.05.2022

Javni poziv za srednjoškolce/ke za učešće u Nacionalnoj razmjeni mladih

21.04.2022

Predstavljen Program za razmjenu i mobilnost mladih

07.04.2022

Raspleti s Mrežom o: Marko Begović - Mladi da se usude da izađu iz svoje komfort zone