images/photos/2021/06/1623409249699-g4hYJmUcFDRzvzrtrz6u3sMno.jpg

(Budva, 11.06.2021. godine) Predstavnici Mreže za mlade Crne Gore učestvovali su na Regionalnom sastanku krovnih omladinskih organizacija, koji se organizovao u Budvi, od 09. do 11. juna tekuće godine.


Sastanak je realizovan uz finansijsku podršku Regionalnog savjeta za saradnju, u okviru projekta ,,Omladinska laboratorija Zapadnog Balkana'', a sastanku su prisustvovali predstavnici/ce krovnih omladinskih organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije, Crne Gore i Kosova.  U ime Mreže za mlade Crne Gore, sastanku su prisustvovali: Miloš Marković - predsjednik Upravnog odbora, Nikola Radunović - generalni sekretar i Elvis Beriša - član Upravnog odbora.


Cilj sastanka je međusobno upoznavanje i razmatranje realizacije regionalnih inicijativa. Kolege iz regiona su iskazali zadovoljstvo i prenijeli čestitke timu koji je radio na uspostavljanju krovne omladinske organizacije - Mreže za mlade Crne Gore, te ponudili podršku u jačanju kapaciteta i priliku za saradnju. Već na samom početku, očigledna je velika motivacija, upornost i uspješan rad, poručili su predstavnici/ce krovnih omladinskih organizacija, predstavnici RYCO kancelarije u Crnoj Gori i Uprave za sport i mlade Crne Gore. Crna Gora će se pridružiti naporima organizacija iz regiona u cilju uspostavljanja formalnije saradnje, a na ovom sastanku je dogovoreno da će se u skorijem periodu potpisati sporazum o saradnji između ovih šest zapadno-balksanskih država. 


Otvaranju sastanka su prisustvovali predstavnici Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori (Ana Mariquesa), Uprave za sport i mlade Crbe Gore (Ksenija Božović), Regionalne kancelarije za saradnju mladih - RYCO (Edin Koljenović) i Regionalnog savjeta za saradnju, projekat: Omladinska laboratorija Zapadnog Balkana (Ognjen Marković).

Možda će te zanimati

14.09.2021

Mladi umrežavanjem svoja pitanja stavljaju u fokus društva

10.09.2021

Najava: Panel diskusija ,,Mladi (ni)jesu prioritet?''

06.08.2021

Potpisan Memorandum o saradnji i partnerstvu krovnih saveza mladih sa Zapadnog Balkana