images/photos/2023/08/1692985555371-DYhdFlROLoUfWoQziQ88YUZnC.png

Značajan korak ka podsticanju angažovanja i osnaživanja mladih je saradnja između Mreže za mlade Crne Gore i Regionalne kancelarije za saradnju mladih - RYCO


Šef lokalne kancelarije RYCO u Crnoj Gori, gospodin Edin Koljenović, održao je produktivan sastanak sa g. Vladimirom Perazićem, Generalnim sekretarom Mreže za mlade Crne Gore, 25. avgusta 2023. godine u prostorijama RYCO lokalne kancelarije u Podgorici.


G. Koljenović je istakao da partnerstvo između RYCO lokalne kancelarije u Crnoj Gori i MMCG ima ogroman značaj za obje strane i što je najvažnije, za mlade.
„Biti prvi u regionu koji se fokusirao na omladinsku agendu za izgradnju mira i bezbjednosti, RYCO se ponosi svojom pionirskom ulogom. Naš entuzijazam za saradnju sa Mrežom za mlade vođen je našim zajedničkim ciljem pružanja mogućnosti mladim ljudima. Ovom saradnjom nastojimo da mlade pojedince naučimo vitalnim životnim vještinama i vrijednostima, uz podsticanje njihovog aktivnog učešća u različitim aktivnostima i programima, istakao je Koljenović.


Vladimir Perazić, koji je predstavljao našu Mrežu, podijelio je detalje o strukturi organizacije, radu i budućim planovima. Posebno je istakao ključnu ulogu saradnje sa RYCO tokom početnih faza uspostavljanja MMCG.
„Gledajući u budućnost, uzbuđeni smo zbog mogućnosti dalje saradnje. Radeći zajedno sa RYCO, cilj nam je stvoriti nove mogućnosti koje se direktno bave potrebama i aspiracijama mladih“, rekao je naš Generalni sekretar.


Ovaj zajednički poduhvat pokreće mlade prema budućnosti koja obećava, jer se RYCO i Mreža za mlade Crne Gore udružuju za bolje sjutra.

Možda će te zanimati

20.03.2024

Javni poziv - Co-Management model u srednjim školama

13.02.2024

Javni poziv za radno mjesto u Sekretarijatu MMCG - Asistent/kinja na projektu

21.11.2023

Generalni sekretar gost na TV Budva