images/photos/2022/09/1664530454094-qcMz6pxXHj0uLPX6lBnvnjoTR.jpg

Mreža za mlade Crne Gore, uz finansijsku podršku Ministarstva za sport i mlade Crne Gore, sprovodi Program za razmjenu i mobilnost mladih, u okviru kog će se realizovati četiri studijske posjete u naredna četiri mjeseca.


Cilj studijskih posjeta je da se mladim ljudima iz Crne Gore (15-30 godina) obezbijedi prilika da posjete mlade iz regiona (Srbija, Bosna i Hercegovina, Albanija, *Kosovo i Sjeverna Makedonija), odnosno da posjete omladinske organizacije, organizacije koje rade sa i za mlade, ali i institucije koje sprovode omladinsku politiku.


Tim povodom objavljujemo Javni poziv za podnošenje prijava za učestvovanje u Regionalnoj Studijskoj posjeti omladinskim organizajama Federacije Bosne i Hercegovine koja će se održati od 10.10.2022. do 14.10.2022. godine.


Studijske posjete podrazumijevaju posjete organizacijama, pojedincima i institucijama u cilju sticanja znanja o njihovom radu, te uspostavljanja saradnje i umrežavanju mladih iz regiona. Posjete obično uključuju prezentacije i posjete lokalnim organizacijama i institucijama, na primjer nevladinim organizacijama, obrazovnim institucijama, ministarstvima ili drugim evropskim i/ili nacionalnim ustanovama.


Na ovoj studijeskoj posjeti imaćeš priliku da se upoznaš sa omladinskom politikom, procesom zagovaranja omladinskih politika, pravima mladih, sa aktivnostima koje se sprovode za mlade i ostalim temama koje su od najvećeg značaja za nas mlade u ovom trenutku, iz ugla organizacija i institucija koje djeluju u Bosni i Hercegovini.


Troškovi ove studijske posjete u potpunosti pokriva Mreža za mlade Crne Gore i oni podrazumijevaju:
- autobuski prevoz do FBIH i povratak u CG (organizovani prevoz),
- hotelski smještaj na bazi punog pansiona (Hotel Ibis Styles, Sarajevo)
- zdravstveno osiguranje učesnika tokom razmjene
- dodatne troškove agendom planiranih aktivnosti u sklopu studijske posjete
Radni jezik: Crnogorski/Srpski/Bosanski/Hrvatski jezik


Kriterijumi i način prijave:
Prijave su otvorene za sve studente osnovnih, master i doktorskih studija (uzrasta od 19 do 30 godina), a koji žive u Crnoj Gori i posjeduju Crnogorsko državljanstvo.


Prijava za učešće se popunjava na linku, uz obavezno dodavanje sljedećih priloga:
- kratka biografija i
- motivaciono pismo za učešće u razmjeni.


Rok za prijavu je 03.10.2022. godine do 23.59 časova. Odabrani učesnici/ce će biti kontaktirani najkasnije do 05.10.2022 kako bi potvrdili učešće u Studijskoj posjetii potpisali ugovor o učešću.

Možda će te zanimati

27.10.2022

Otvoren javni poziv za učešće na Omladinskoj Participativnoj Akademiji (#OPA)

23.10.2022

Bioskop mentalnog zdravlja organizovan u prostorijama MMCG

20.10.2022

MMCG na regionalnom događaju u Zagrebu “Destination: Together in EU”