images/photos/2022/10/1666087103684-20xSuOw9wBNfcTeakgdeHdDM1.png

Mreža za mlade Crne Gore, uz finansijsku podršku Ministarstva za sport i mlade Crne Gore, sprovodi Program za razmjenu i mobilnost mladih, u okviru kog će se realizovati četiri studijske posjete u naredna četiri mjeseca.


Cilj studijskih posjeta je da se mladim ljudima iz Crne Gore (15-30 godina) obezbijedi prilika da posjete mlade iz regiona (Srbija, Bosna i Hercegovina, Albanija, *Kosovo i Sjeverna Makedonija), odnosno da posjete omladinske organizacije, organizacije koje rade sa i za mlade, ali i institucije koje sprovode omladinsku politiku.


Tim povodom objavljujemo Interni poziv za podnošenje prijava za učestvovanje u studijskoj posjeti omladinskim organizajama u Srbiji koja će se održati od 24.10.2022. do 28.10.2022. godine


Studijske posjete podrazumijevaju posjete organizacijama, pojedincima i institucijama u cilju sticanja znanja o njihovom radu, te uspostavljanja saradnje i umrežavanju mladih iz regiona. Posjete obično uključuju prezentacije i posjete lokalnim organizacijama i institucijama, na primjer nevladinim organizacijama, obrazovnim institucijama, ministarstvima ili drugim evropskim i/ili nacionalnim ustanovama.


Na ovoj studijeskoj posjeti imaćemo priliku da se upoznamo sa omladinskom politikom, procesom zagovaranja omladinskih politika, pravima mladih, aktivnostima koje se sprovode za mlade i ostalim temama koje su od najvećeg značaja za nas - mlade u ovom trenutku, iz ugla organizacija i institucija koje djeluju u Srbiji.


Troškovi ove studijske posjete u potpunosti pokriva Mreža za mlade Crne Gore i oni podrazumijevaju:
- autobuski prevoz do Srbije (Beograda) i povratak u Crnu Goru (Podgoricu) - organizovani prevoz,
- hotelski smještaj na bazi punog pansiona
- zdravstveno osiguranje učesnika/ca tokom razmjene
- dodatne troškove agendom planiranih aktivnosti u sklopu studijske posjete


Radni jezik: Crnogorski/Srpski/Bosanski/Hrvatski jezik


Kriterijumi i način prijave:

Prijave su otvorene za sve zaposlene i angažovane saradnike/ce organizacija članica Mreže za mlade Crne Gore koji spadaju u grupu mladih (uzrasta od 15 do 30 godina), a koji žive u Crnoj Gori i posjeduju crnogorsko državljanstvo.


Prijava za učešće se popunjava na linku: https://forms.gle/X1zENmSnU6hnjKR68


Rok za prijavu je 20.10.2022. godine do 14.00 časova.


Odabrani učesnici/ce će biti kontaktirani najkasnije do 21.10.2022 kako bi potvrdili učešće u Studijskoj posjeti.

Možda će te zanimati

20.09.2023

Interni poziv za učesnike/ce iz Crne Gore za projekat "Aktivno građanstvo i preduzetništvo u omladinskom radu"

25.08.2023

MMCG i RYCO zajedničkim naporima do osnaživanja mladih

12.08.2023

Međunarodni dan mladih